کارکرد همزمان یو پی اس و ژنراتور
جهت بالا بردن ضریب اطمینان و داشتن برق پایدار و قابل اطمینان ، کارکرد همزمان یو پی اس و ژنراتور درکنار یکدیگر بهترین انتخاب می باشد . در این حالت توجه به توانایی و کارایی هر کدام از این دستگاه ها بسیار حائز اهمیت است . ما سعی بر آن داریم تا اطلاعاتی در این مورد به شرح ذیل ارائه نماییم .
ژنراتور :
دستگاه ژنراتور نیروی مکانیکی را به نیروی الکتریکی تبدیل می نماید . ژنراتور از دو قسمت مکانیکی ، موتور و دینام یا آلترناتور تشکیل شده است.
وظیفه موتور تبدیل انرژی حاصل از سوخت های فسیلی به انرژی حرکت و یا چرخی می باشد . وظیفه دینام و یا ژنراتور تبدیل نیروی حرکتی توسط موتور الکتریکی به نیروی الکتریکی است. در نهایت با تامین سوخت مورد نیاز می توان انرژی الکتریکی دریافت نمود .
نیاز به یو پی اس در کنار ژنراتور:
اکثراً دستگاه یو پی اس UPS را صرفاً به عنوان دستگاه برق اضطراری شناخته و کارایی و قابلیت آن را فقط در زمان قطع برق شهر می دانند . با داشتن ژنراتور (یا هر دستگاه مولد برق) بر آن باورند که احتیاجی به یوپی اس ندارند .
در حالی که اگر بخواهیم سیستم شبکه برق یک سیستم پایدار ON Line و بدون هر گونه نویز و نوسانات باشد ، حتماً بایستی از ژنراتور و یو پی اس به صورت همزمان استفاده نمود .
مزایای این سیستم به شرح ذیل می باشد:
۱- مکانیزم داخلی ژنراتورها مکانیکی بوده و به مدت زمانی نیاز دارند تا با شبکه برق سینک شوند . این وقفه هر چند کوتاه باعث خاموش و یا ریست شدن مصرف کننده ها می شود .این اتفاق غیر از صدمه زدن به دستگاههای مصرف کننده باعث از بین رفتن اطلاعات و حافظه دستگاه که بعضی مواقع حاصل ساعتها تلاش بوده می شود .
در حالی که با استفاده از یو پی اس UPS در خروجی ژنراتور که توانایی اتصال سریع به شبکه برق (بصورت ON Line) وجود دارد .که بدون خاموش و یا ریست کردن مصرف کننده ها می توان از این مشکل جلوگیری کرد.
۲- ژنراتورها اغلب دارای ولتاژ خروجی ثابت و یکنواختی نیستند . در این دستگاه دائماً ولتاژ خروجی در حال تغییر و نوسان می باشد . یو پی اس های UPS های ایمن توان مجهز به سیستم تثبیت ولتاژ برق خروجی (Automatic Voltage Regulation AVR) می باشند .
به همین دلیل می توانند عمل تثبیت ولتاژ را در دامنه وسیعی از تغییرات ولتاژ برق ورودی انجام دهند و همیشه به طور ثابت ولتاژ تثبیت شده ۲۲۰ ولت را در خروجی خود داشته باشند.
۳- در زمان وصل بودن برق شهر ژنراتورها عملا” کاری انجام نمی دهند . در حالی که یو پی اس UPS با توجه به دارا بودن فیلترهای حفاظتی RFI و EMI و حفاظت درمقابل جریان و ولتاژ اضافه , رعدوبرق , نویزهای خارجی ، همیشه در مدار هستند .
یو پی اس ها از مصرف کننده های حساس مانند دستگاه های پزشکی آزمایشگاهی , وسایل اندازه گیری دقیق و دستگاه های نظامی و کامپیوترها وسرورها …. حفاظت می نماید.
۴- یو پی اس UPS دارای پورت نرم افزاری است .این پرت با اتصال به کامپیوتر و اینترنت میتواند مواردی را به شما ارائه دهد :
-
مقدار ولتاژ شبکه
-
ولتاژ خروجی
-
مقدار بارمصرفی و جریان
-
فرکانس و میزان شارژ باتریها
-
دمای داخل یو پی اس UPS
-
تست باتریها
-
قابلیت ارسال فرمان خاموش سازی
-
راه اندازی مجدد یو پی اس UPS
-
قابلیت ارائه منحنی های گرافیکی از وضعیت برق
-
قابلیت تنظیم دما
-
مصرف و شارژ بحرانی